Sunday, January 18, 2015

piCture pOlish - macro swatch collage of 40 selected beauties


Olin jo täysin vakuuttunut siitä, että olin keksinyt vedenpitävän keinon selvitä talvesta ilman ikuisia katkeavia kynsiä. Geelikynsien piti hoitaa homma kotiin ja kuvitelmissani naureskelin kylmille pakkaskeleille, jotka eivät enää koskaan haurastuta kynsiäni. Olisihan se taas pitänyt tietää, että maailmankaikkeus keksii kyllä keinon vetää tämänkin maton jalkojeni alta. Kelit muuttuivat tällä viikolla sohjoisen liukkaiksi ja minähän otin ja pyllähdin ihan kunnolla ulko-oven edustalla. Parit kynnet katkesivat niin lahjakkaasti, että päädyin ottamaan kaikki geelit pois ja leikkaamaan kynnet niin lyhyiksi kuin mahdollista. Eli kivat mulle! Okei, kynsilakkojen poisto on noin sata kertaa nopeampaa puuhaa mutta jotenkin näiden vauvakynsien lakkaaminen tuntuu oudolta, kun pinta-alaa on viisi kertaa vähemmän kuin aiemmin. Sitä paitsi kynnet ovat niin totaalisen lyhyet, että lakkaan vahingossa omat sormenpäänikin, kun kynsi loppuu ennen sormea. Voi surkeus!

Pahinta tässä murhenäytelmässä lienee se, etten voi edes lohduttaa itseäni ostamalla muutaman kivan kynsilakan, koska tipaton tammikuu on edelleen voimassa. Voin muuten sanoa, että tämä kuukausi on PIIITKÄÄÄÄ (lähes yhtä pitkä kuin tämä postaus). Jotain piti keksiä lohdutukseksi, joten keksin käydä lainaamassa CesarsShopista Picture Polishin swatch-hyrrät ja napsia niistä makrokuvia. Tämä lienee melko säälittävää käyttäytymistä mutta lakanhimoissaan sitä tekee kummia asioita!

Tänään siis luvassa järjetön kasa PP:n lakkojen makrokuvia. Tällä hetkellä Cesarsilla on valikoimissaan 54 eri PP:n sävyä ja lisää on kuulemma tulossa. Otin kuviin mukaan 40 mielenkiintoista kaunokaista, jotka haluan esitellä teillekin. Tämä postaus on siis pitkä ja sisältää paljon kuvia. Halusin saada kuviin enemmän ulottuvuutta, joten lisäsin kollaasiin Picture Polishin virallisen pullo/swatchkuvan, joiden kuvauksesta vastaa Lacquertude-blogin Kate. Ottakaa mukava asento ja kinnittäkää turvavyönne. Tervetuloa lennolle!

Picture Polishin lakoille on tyypillistä heidän itse nimeämänsä bijouholoefekti, joka pitää sisällään erikokoisia ja vahvuuksisia holopartikkeleita. Bijou on ranskaa ja tarkoittaa korua, joten tämän nimen lienee tarkoitus kuvata lakkojen kaunista korumaista kimaltelua. PP:n käyttämät partikkelit ovat heille hyvin tunnusomaisia etenkin alla olevissa kategorioissa 3 ja 4. PP:n lakkoja tutkiskeltuani päädyin jaottelemaan ne täysin itsekeksimiini ryhmiin:

 1. Cremet: mukana myös kevyet shimmerit kuten Twinkle, näitä en ottanut makroihin mukaan lainkaan, koska cremepinta ei tule sen mielenkiintoisemmaksi vaikka sitä kuvaisi kuinka läheltä. Pakko kuitenkin sanoa, että näiden levittyvyys ja pigmenttisyys on aivan uskomaton. Yhdellä kerroksellakin saattaa pärjätä vallan mainiosti.
 2. Mikroholot: Holohiput ovat erittäin pieniä ja holoefekti lähinnä lineaarinen riippuen käytettyjen holopartikeleiden voimakkuudesta ja tiheydestä. Uskomattoman kauniita ja hyvälaatuisia lakkoja mutteivät mielestäni mitenkään erityisen uniikkeja.
 3. Hippuholot: Holopartikkelit isompia tehden holoefektistä hajanaisemman (scattered). Holoefekti voi olla voimakas (esim. Monroe) tai heikko (esim. Ocean) riippuen käytetyistä partikkeleista. Hippuset näissä lakoissa ovat PP:lle tyypillisesti jotenkin enemmän revityn oloisia kuin symmetrisiä.
 4. Glitterhiput: PP:lle tyypillinen lakka, jossa pieniä heksoja harvakseltaan muiden pienempien (useimmiten holo-) partikkeleiden seassa.
 5. Glitterpommit: Lakoissa runsaasti mikro- ja/tai heksaglittereitä. Osa kirkkaalla pohjalla, jolloin niitä voi käyttää myös topperina tai glitterliu’uissa. Kaikista saa halutessaan peittävän.


OUDOT LINNUT (6)


Muutamaa lakkaa en saanut tungettua mihinkään kategoriaan, joten kootkaamme ne kategoriaan ”very special”. Aloitetaan siis näillä kummajaisilla, joita löytyi kuusi kappaletta.Whimsy: Partikkelit turkoosin seassa ovat kultaisia glass flekkejä, joissa ei ole lainkaan holoa. Muutoin voisin lukea tämän kategoriaan 3 kuuluvaksi.


Holiday: Holopartikkeleiden mukana kirkkaalla pohjalla on isompia epämäärisen mallisia läpikuultavia (opalescent) flakieshippusia. Uniikki!


Mallard: Tavallaan Holidayn kaltainen, koska tummanvihreän shimmerin seassa on kuparin värisiä epämääräisen muotoisia flakieshippusia. Lakka ei kuitenkaan sisällä lainkaan holoa. Uniikki!


Jasmine: Vaalean liila crelly, jossa on neljän värisiä pieniä heksoja ja neliöitä. Pohjassa ei ole lainkaan shimmeriä kuten esim. Mintyssä ja Never Nudessa.


Unicorn: Haluaisin laittaa tämän lakan kategoriaan 4, mutta lakassa oleva pinkki glitter estää minua. Muutoin siis samanlainen kuin kategorian 4 lakat mutta mukana myös pieniä pinkkejä heksoja.


Storm: Ainoa isoja heksoja sisältävä lakka. Kirkkaalla pohjalla runsaasti eri kokoisia valkoisia heksoja. Saman tyyppinen kuin Gina Tricotin Snow, mutta heksat Stormissa eri kokoisia ja tiheämmässä.


Kategoria 2 - MIKROHOLOT (5)
Eerie: Antiikinliila, holoefekti erittäin kevyt ja enemmän shimmermäinen, vaikka holopartikkelit ovat todella pieniä.


Hercynia: Myrkynvihreä, semivoimakas holoefekti.


Dragonfly: Tumman petrolinvihreä, semivoimakas holoefekti.


Moscow: Burgundinpunainen, voimakas lineaariholo


Badass: Mustanharmaa, voimakas lineaariholo, joka taittaa sateenkaaren värejä pastellisävyissä.


Kategoria 3 - HIPPUHOLOT (17)

Shocked: Fuksianpunainen, voimakas hajanainen holoefekti.


Monroe: Burgundinpunainen, voimakas hajanainen holoefekti. Muistuttaa väriltään Moscowta, jossa holohippuset kuitenkin pienempiä ja holoefekti lineaarinen.


Cosmos: Tummansininen, partikkelit lähinnä hopeisen oloisia, holoefekti erittäin kevyt. Muistuttaa väriltään Freya’s Catsiä mutta Cosmos himpun verran turkoosimpi.


Escapades: Erittäin tummansinivihreä, semivoimakas hajanainen holoefekti. Muistuttaa sävyltään Hopea, mutta Hopessa mukana sähkönsinisiä heksoja, jotka taittavat lakan siniseen suuntaan.


Grace: Antiikinroosa, voimakas hajanainen holoefekti.


O’Hara: Kirkkaanpunainen, voimakas hajanainen holoefekti, jonka sävyt taittavat pinkkiin ja kultaan.


Freya’s Cats: Tummanpuhuva sähkönsininen, kevyt hajanainen holoefekti. Sävy muistuttaa Forget Me Notia, mutta tämä on hippusen verran tummempi. Molemmissa kuitenkin hajanainen holoefekti.


Demeter: Tumman punertavanruskea, hajanaiset holopartikkelit taittavat valoa pinkkiin. Uniikki!


Sizzle: Neonpinkki kevyellä hajanaisella holohitulalla.


Enchanting: Jadenvihreä, kevyt hajanainen holoefekti. Uniikki!


Pandora: Violetti, voimakas holoefekti (jopa hieman lineaarinen).


Honeymoon: Vaaleanvihreä, kevyt hajanainen holoefekti.


Ocean: Turkoosinsininen, voimakas hajanainen holoefekti.


Cyan: Vaalea turkoosinsininen, semivoimakas hajanainen holoefekti. Sävy muistuttaa Fool’s Goldia, jossa on kuitenkin lisänä kultaisia heksoja, jotka saavat pohjankin taittamaan hieman vihreään.


Starry Night: Mustanharmaa, voimakas hajanainen holoefekti. Sävy muistuttaa Badassiä, jonka holoefekti on kuitenkin selkeän lineaarinen.


Paris: Korallinsävyinen voimakas hajanainen holo. Holopartikkelit taittavat valossa lakkaa kylmän pinkimpään suuntaan.


Forget Me Not: Sähkönsininen semivoimakas hajanainen holo.


Kategoria 4 - GLITTERHIPUT (6)

Lagoon: Turkoosinvihreä hajanaisella holoefektillä ja turkooseilla heksoilla.


Never Nude: Kermanvaalea kevyellä holoshimmerillä ja turkooseilla sekä violeteilla heksoilla.


Imperial: Neonvioletti kevyellä holoshimmerillä ja kultaisilla heksoilla. Uniikki!


Fool’s Gold: Turkoosinsininen kevyellä holoshimmerillä ja kultaisilla heksoilla.


Hope: Tumman petrolinsinivihreä voimakkaalla hajanaisella holoefektillä ja sähkönsinisillä heksoilla. Uniikki!


Paradise: Hieman frost-tyyppinen sinivihreä dualchrome, jossa kevyttä holoshimmeriä ja violettiin sekä kupariin taittavia holoheksoja. Uniikki!


Kategoria 5 - GLITTERPOMMIT (6)
Nebula: Sinisellä jellypohjalla kahden värisiä heksoja ja pienempää heksglitterhitulaa.


Lollipop: Violetilla jellypohjalla violetteja heksoja ja pienempää heksglitterhitulaa.


Mardi Gras: Kirkkaalla pohjalla kahden värisiä heksoja ja pienempää heksglitterhitulaa. Voisin vaikka väittää, että tämä on samaa glittersekoitusta kuin Nebulassa mutta kirkkaalla pohjalla.


Blogger: Sirkuskarnevaalityyliin kaikenmahdollisenvärisiä heksglittereitä kirkkaalla pohjalla. Levittyy kuin unelma mikä on poikkeuksellista näin paljon glitteriä sisältäville pommeille!


Antique: Hieman tekstuurisen oloinen mikroglitterpommi. Kimallus on silmiä häikäisevä ja sävy jotain antiikkisen marjapuuron tapaista.


Heavy Metal: Olemukseltaan Antiqueta vastaava mutta sävyltään mustanhopeisenkimalteleva.

Johan oli rykäisy! Tässä vielä lopuksi muutama vertailukuva toisiaan lähellä olevista sävyistä. Oliko tämä jo mielestänne liian laaja vertailu ja oliko tästä kenellekään muulle paitsi minulle mitään iloa? Haluaisitteko samanlaiset postauksen myös uusista sävyistä, joita on tulossa Cesarsille?


Starry Night on hajanainen holo ja Badass on lineaariholo.

Cosmos on hieman vihertävämpi kuin Freya, joka taas on hieman tummempi kuin täysin sähkönsininen FMN.

Cyan ja Fool's Gold ovat saman sävyisiä mutta jälkimmäisessä on mukana kultaisia heksglittereitä, jotka saavat lakan sävyn vaikuttamaan vihertävämmältä. 

Samat tummat sävyt ja hajanaoinen holoefekti molemmissa mutta Hopessa lisäksi upeita sähkönsinisiä heksglittereitä.
 
Samat sävyt mutta Monroe on hajanainen (scattered) holo ja Moscow puolestaan lineaariholo pienemmällä partikkelikoolla

Tässä vielä (kehnot) hyrräkuvat lakoista, ettei kuvia nyt vain olisi liian vähän...


1.Shocked 3.Whimsy 4.Monroe 5.Unicorn 6.Cosmos 7.Escapades 8.Eerie 10.Lagoon 11.Grace 12.O'Hara 13.Never Nude 14.Freyas's Cats 15.Demeter 16.Holiday 17.Sizzle
18.Moscow 20.Jasmine 22.Enchanting 23.Hercynia 24.Dragonfly 25.Nebula 26.Lollipop 28.Pandora 29.Storm 31.Honeymoon 32.Ocean 33.Cyan 34.Imperial (kamera vääristää taasen tätä neonviolettia väriä)
35.Fool's Gold 39.Mardi Gras 41.Blogger 42.Antique 43.Heavy Metal 44.Starry Night 45.Hope 46.Paradise
47.Mallard 48.Badass 52.Paris 54.Forget Me Not
Jos nyt pitäisi tehdä ostoslista lakoista, joita vielä haluaisin (tästä valimoimasta) niin se kuuluisi himotusjärjestyksessä seuraavasti: Jasmine, Demeter, Badass, Mallard, Hope, Lagoon, Unicorn, Paradise. Tällä hetkellä Helmukasta löytyy seuraavat PP:t: Lakodom, Holiday, Moscow, Hercynia, Escapades, Dragonfly, Imperial, Fools' Gold, Forget Me Not, Storm, Whimsy. Olen todella tyytyväinen kaikkiin omistamiini PP:n lakkoihin. Saapas nähdä josko näitä tulisi muutama hankittua lisää, kunhan tipaton on ohi ja Cesarsille tulee uusia sävyjäkin.See you soon,

Malle

31 comments:

 1. Mun aivot lyö sylttyä, näiden kimallepommien näkemisen jälkeen <3 Herranenaika, miten houkuttelevia kuvia ja lakkoja!! Mun top3 näistä nopealla vilaisulla (jooopajoo, tuijottelin näitä puoli tuntia) Forget me not, enchanting ja moscow (ja escapades, mardi gras, dragonfly. Lagoonista puhumattakaan). :)

  Helppo homma oli kolmen kärki valita :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin olen näitä nyt pyöritelly tässä viikonlopun ajan ja suosikit on vaihtunut monta kertaa. Enchanting on juuri niitä, jotka haluan, en halua, haluan, en halua... Saapas nähdä millaisia herkkuja seuraavassa satsissa tulee Cesarsille :).

   Delete
 2. Kiitos näistä! Olen miettinyt pääni puhki mitä PP lakkoja haluaisin. Ne on kuitenkin sen verran hintavia että haluan jonkun uniikin. Nuo holot on nättejä mutta mulla on niin monta eri merkkien holoa että tahtoo olla monia samanlaisia kuitenkin. Paradise on tällä hetkellä mietintämyssyn alla. Ehkä myös Grace mutta en tiedä onko mulla jo sellaisia ja tuleeko käytettyä.
  Olipa ikävä kuulla tuossa pyllähtämisestä :( tiedän miltä tuntuu, ihan tosissaan, se v*tuttaa. Tsemppiä!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Paradise on kyllä todella uniikki, mutta läpikuultava ja siveltimenvedot saattavat jäädä kevyesti näkyviin. Päällyslakka tosin varmasti korjaa tämänkin, koska ei tämä mikään todellinen frost kuitenkaan ole. Itse tykkään Gracesta ja Parisista ihan pipona, mutta ne eivät sovi mun ihonväriin yhtään. Tiedä sitten sopiiko näihin töppöihin enää mikään :).

   Delete
 3. Voi ei, aina ikävä kuulla loukkaantumisia liukkailla keleillä! Sulla oli kuitenkin onni onnettomuudessa, mä oon onnistunut 10 vuotta sitten halkaisemaan pohjeluun nousemalla autosta liukkaalla kelillä. Nimimerkillä edelleen metallilätkä ja neljä ruuvia nilkassa...

  Mutta tosi ihania nuo kuvat! Luulin, että mulla on jo kaikki mitä toistaiseksi haluan, mutta saatoin olla väärässä... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hui kauheeta tuo pohjeluun halkeaminen. En mene enää ulos ennen kevättä!

   Tässä swatch-hyrrien hypistelemisessä on aina se vaara, että löytyy uusia ihanuuksia. Olin esim. aivan myyty Bloggerin makrokuville, vaikka kuvittelin tällaisia sirkuslakkoja olevan 20 tusinassa. Nerokas idea valikoida lakkoja makrokuvien perusteella. Voihan sitä aina selittää naapurin tätille, että kyllä siellä taustalla on sellaista holohippua, se ei nyt vaan näy, mutta tule meille niin katsotaan makrokuvia :).

   Delete
 4. Mielettömän upeita macroja! Kiitos! <3 Ja ehdottomasti kuvia myös uusista tulevista sävyistä pliis! :D Mua olisi kiinnostanut nähdä nämä swatchit myös ei-makrokuvina ja etenkin sun kuvaamina. Eli jos joskus innostut ja jaksat, niin olisi mahtavaa nähdä kauempaa otettu kuva ja makrokuva vaikka vierekkäin, että näkisi myös lakan todellisen ulkonäön :)

  Kurjaa tuo kaatuminen! Nyt on kyllä niin hullun liukasta, että saa tosissaan yrittää kaikkensa että pysyisi pystyssä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Sigi! Mä mietin, että olisin halunnut näihin kuviin pullokuvan ja tikkukuvan mukaan. Harmi, kun nuo lakat on swatchattu hyrrille, jolloin etäältä otetussa kuvassa näkyisi myös viereisiä lakkoja. Esteettistä silmää riipii tällainen epäkohta, mutta yritän keksiä jonkin ratkaisun :).

   Delete
 5. Jaa... voinko vastata että tästä oli mulle iloa vai ei, jos joudun vähän shoppailla lisää Picture Polishia..? ;)

  Herkullisia nää makrokuvat :-P Mites multa onkin puuttunut muun muassa tuo Cyan?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sehän tässä on se "haittapuoli", että rahanmenoa ei voi estää, kun näitä katselee oikein tarkalla zoomilla. Cyan olisi aika herkku, kun sitä voisi käyttää yhdessä Fool's Goldinkin kanssa.

   Delete
 6. Oi ei, vautsi! Kiitos tästä, nyt onkin kätevästi samassa paikassa swatchit näistä, jes! Grace pisti aivoni solmuun, se ja Unicorn nyt on ainakin pakko hankkia <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unicorn oli mun mielestä ensin turhuuksien turhuus. Nyt, kun siitä tulikin "outolintu" ja olin saanut hieman syvällisemmän kosketuksen siihen, joudun melkein sanomaan, että se olisi ihan kiva saada itselle :).

   Delete
 7. Imperial on mun suosikki, en edes hädissäni ehtinyt lukea juttua kun katoin nopeesti kuvat ja tulin sanomaan että kiitos kommentista mun viimeiseen, en saa vastattua siihen, yritin aamulla eikä toimi vieläkään. Upean urakan ooot tän kanssa tehnyt, huisi muijjja! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oot sä kyllä ihana <3. Tää oli niin superkivaa, kun sai kikkailla kameralla, hihii :)

   Delete
 8. Apua kun on ihania kuvia! Mä en oo tähän päivään mennessä osanntu valita, mitä lakkoja tältä emrkiltä haluaisin, niin en omista vielä yhtäkään lakkaa... mutta tän postauksen jälkeen tekis taas mieli hankkia vaikka kaikki! Oivoi! Mutta näitä kuvia selaan kyllä uudestaan ja yritän tehdä oman ostoslistani...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :). Mukava, että tästä on iloa muillekin. Huono puoli on se, että myös mun oma ostoslista vaan kasvaa...

   Delete
 9. Tämä on todella hyödyllinen postaus! Ja aiheuttaa aivan ylitsepääsemätöntä halua keventää lompakkoa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Outi! Lompakkoa on mukavampi kantaa keveämpänä, eikö ;)

   Delete
 10. Hercynia aiheutti kuolaus ooh puolikuoleman. Aaapua! Sitte muutki vihreät, ja turkoosit. Ja Bloggeria ei vaan passaa unohtaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja lisää tällaisia postauksia! Paljon lisää!
   Tipaton tammikuu on edenny sulla mahtavasti! Hyvä sinä! <3

   Delete
  2. Hihii, Kiitos Katarooma! Hercynia aiheuttaa mulla vieläkin kuolausta, vaikka se tuolle lootassa jo kököttää. Taidanpa muuten lakata kynnet sillä tänään. Kiitos vinkistä. PP osaa kyllä vihreänsä ja turkoosinsa aivan luvattoman hyvin :).

   Delete
 11. Vaude mitä kuvia! *kuola valuu* :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tinkerbell! Pistä suukku kiinni niin pysyy kuola suussa ;).

   Delete
 12. Suoraan sanottuna aivan täydellinen postaus<3! Laitan tän välilehteen ja seuraavan kerran kun päivitän himotuslistaa, niin katson mitkä Picturet on pakko hankkia ja mitkä jo löytyy<3!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana Fani <3. Kiva kun tykkäätte :). Mun mielestä tämä ei olut edes aikaavievää toisin kuin esim. marmorointi...

   Delete
 13. Valtava kiitos tästä, tosi hyödyllisiä ja upeita kuvia! Tosiaan aiheuttaa kyllä shoppailutarvetta, vaikka moni näistä mulla oli vähän jo valmiiksi ostoslistalla, apua... :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos itsellesi kommentoinnista! Mukavaa, että tykkäätte. Uudet sävyt tulevat Cesarsille kaiketi ensi viikolla, joten saan ne hyvällä tuurilla ensi viikolla jo kuvattuakin :).

   Delete
 14. Mahtava postaus, voi kun tekisit tällaisen myös uudemmista :) Todella kauniit kuvat, kiitos! Palaan tähän aina uudestaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitääpä ottaa muuten harkintaan tämä ehdotuksesi. Cesarsille on tullut hullun paljon uusia värejä ja voisin hyvin tehdä jatkoa postaukselle. Kiva kuulla, että tästä on ollut hyötyä ja iloa :). Kiitos vinkistä jatkopostauksen suhteen!

   Delete
 15. Aivan loistava! Kiitos! Helpottaa mun ostamista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä vaan :). Mukavaa jos tästä on apua valinnassa! Itselläni meinasi olla ongelma Enchantingin ja Glitchin kanssa, kun en ollut varma niiden eroista. Vihdoin tänään bongasin jonkun tekemän vertailun lakoista instasta. Kyllä some ja blogit auttaa monessa nykypäivänä :D.

   Delete

Please, feel free to leave comments in Finnish or in English. I'd love to hear from you. Thank you lovelies :)